This small winery is an excellent example of outstanding wine making in the Piceno area of Le Marche and it is run by Claudio di Ruscio who is the third generation of this family run estate. great care is taken over all aspects of the cultivation and production of the wines which are all typical of the southern area of the Le Marche region.
At the time of harvesting and wine production the family work closely with the well known local wine maker Pierluigi Lorenzetti to make sure that their wines are produced to the highest possible standards so making wines of extremely high quality.
The estate also produces fine extra virgin olive oil from a small number of old olive trees which are also grown on their fertile land with its distinctive soil and micro climate.
Terra Fageto è una piccola azienda che produce attorno alle 100.000 bottiglie per anno da 20 ettari di terreno che si trovano nella Valdaso vicino Campofilone e Pedaso, nel sud delle Marche.
Questa piccola cantina è un eccellente esempio della produzione nella zona del Piceno e l'attuale proprietario, Claudio di Ruscio, è la terza generazione della famiglia ad occuparsi della proprietà. Una grande cura è messa in tutti gli aspetti della coltivazione e produzione del vino, come da tradizione di tutta la regione.
Al momento della vendemmia e della produzione, la famiglia lavora a stretto contatto con Piero Lorenzetti, conosciuto e stimato produttore ed enologo della zona, per assicurare la più alta qualità possibile ed alti standard di preparazione per un risultato davvero unico.
L'azienda produce anche una piccola quantità di olio extra vergine d'oliva da una ridotta quantità di ulivi secolari presenti in questo suolo dalle condizioni micro climatiche del tutto particolari.
The vineyard is managed using only natural agricultural and horticultural method sof viniculture and the estate is also totally self sufficient in many aspects of their wine production, using solar power for all their energy needs.
The wines produced by Terra Fageto include four whites all typical wines from the area, a Passerina made from 100% Passerina grapes, Pecorino made from 100% Pecorino grapes, a Falerio which is a blend of Trebbiano, Pecorino and Passerina and a Marche Bianco a blend of Chardonnay and Malvasia grapes.. There are six reds produced at the winery, five Rosso Piceno which are very much wines from the south of Le Marche, they are all blends of Montepulciano and Sangiovese.
Then there is a lovely Marche Rosso, a blend of Cabernet Sauvignon and Merlot and finally a Passito wine, often referred to as straw wine or raison wine which is a sweet white wine made from Passerina grapes.
The wines from the south of the Le Marche region are starting to become more well known outside of the immediate area and are finding a larger market in other parts of Italy and also other parts of Europe. Some of the Marche wine makers are now exporting their wines further afield to the US, Japan and even China where there is a rapidly growing market of fine Italian red and white wines.
La vigna è coltivata usando solo metodi di agricoltura ed orticultura naturali e l'azienda è totalmente autosufficiente in termini di energia avendo il proprio sistema di pannelli solari.
Terra Fageto produce quattro varietà di vino bianco che sono il Pecorino, ottenuto da 100% uva di questa qualità, Passerina, ottenuto da 100% uva di qualità Passerina, Falerio, ottenuto da una miscela di Trebbiano, Pecorino e Passerina ed un Marche Bianco, una miscela tra uve Chardonnay e Malvasia.
L'azienda produce anche sei tipologie di rosso di cui cinque varietà di Rosso Piceno, che è un vino tipico del sud delle Marche e che è prodotto da una miscela di uve Montepulciano e Sangiovese.
L'altro è un Marche Rosso, una miscela di uve Cabernet Sauvignon e Merlot. Infine un vino passito ottenuto da uve di tipologia Pecorino.
I vini provenienti dal sud delle Marche stanno aumentando sempre più in popolarità non solo nel resto d'Italia ma anche in Europa e resto del mondo. Alcuni vini marchigiani posso oramai essere trovati anche in America, Giappone e persino Cina dove la richiesta di mercato sta rapidamente aumentando per i vini marchigiani, tanto rossi che bianchi.
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